Llar d'Infants Gaudí: Gaudir, aprendre, descobrir, imaginar...
La teva llar a l'Escola Pàlcam
Benvinguts

Vuit consells per les famílies que comencen

8 consells per a les famílies que comencen l’escola bressol

Ara.cat  CRIATURES

L’entrada a l’escola bressol suposa obrir-se a noves experiències i a nous horitzons, i per a l’infant és una ampliació del seu àmbit més familiar.

que-crianca

L’arribada a l’escoleta suposa per a la canalla petita una entrada a un nou lloc “desconegut” fora de tots aquells espais més propers i, just per això, l’infant la pot viure des del temor o des de la sorpresa més emocionant. Aquesta adaptació es pot considerar com un procés amb identitat pròpia i és per aquest motiu que les escoles bressol preveuen estratègies per tal d’aconseguir un clima acollidor que faciliti que l’infant i la família se sentin còmodes i confortables en aquest nou espai.

Beth Galindo, tècnica de Projectes Educatius del departament de Petita Infància de la Fundació Pere Tarrés, apunta quines accions poden fer les famílies per facilitar aquests primers dies a l’escola bressol:

  1. Anticipar la incorporació a l’escola. Com? Fent que l’infant conegui i tingui contacte prèviament amb l’edifici i les mestres, i parlant-ho a casa amb temps.
  2. Acompanyar l’infant a l’escola els primers dies. Com? Preveient, dins de les possibilitats laborals de cadascú, de disposar d’uns dies per acompanyar l’infant a l’escola bressol.
  3. Respectar el ‘tempo’ de l’infant. Com? Començant a l’escola bressol molt gradualment, mirant d’anar-hi poc temps i progressivament anar acumulant hores lectives.
  4. Portar-hi algun objecte que permeti l’arrelament. Com? Portant-hi alguna joguina, un xumet, una peça de roba que li agradi a l’infant, com ara un cotxe que reconegui i apreciï.
  5. Fer l’entrada a l’edifici i a l’aula amb l’infant i acomiadant-se’n de manera positiva. Com? Amb un somriure, un petó o una abraçada. No allargant aquest moment ni marxant sense avisar l’infant.
  6. Procurar de no fer coincidir l’inici de l’escola bressol amb altres canvis a casa.
  7. Tenir una actitud de tranquil·litat i confiança a casa, per transmetre aquesta disposició al petit.
  8. Recordar que els plors o altres manifestacions de disconformitat són la seva manera de comunicar-se, que solen ser reaccions momentànies i que cada cop s’espaiaran més.
LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53- Copyright 2017- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies