Llar d'Infants Gaudí, la teva llar d'infants al barri del Guinardó, a prop de l'hospital de Sant Pau i de la Sagrada Família. Notícies » Períodes sensibles segons Maria Montessori
Llar d'Infants Gaudí: Gaudir, aprendre, descobrir, imaginar...
Matrícula Oberta!

Períodes sensibles segons Maria Montessori

Períodes sensibles

 

Gràcies a l’observació del comportament dels infants, la doctora Montessori va veure que durant el desenvolupament, les persones tenim uns períodes sensibles. 


Aquests períodes de sensibilitat es caracteritzen per una fascinació intensa per aprendre una habilitat o característica particular (per exemple: pujar i baixar escales, ordenar coses, comptar, llegir, entre altres activitats).
Per a qualsevol nen, és més senzill i fàcil aprendre una cosa durant el període sensible corresponent, que en qualsevol altra etapa de la seva vida. 

En aquests períodes el nen mostra un gran interès per una habilitat en concret, i la perfeccciona mitjançant la repetició. Un cop passat el període sensible per a una certa habilitat, és molt més difícil que es produeixi l’aprenentatge de manera natural i espontània, encara que tampoc és impossible. Un exemple molt clar: d’adults podem aprendre una llengua però ens costa molt més treball que a un nen de 0 a 6 anys i mai arribem a prefeccionarla totalment.

A continuació, oferim una làmina d’alguns dels períodes sensibles. Tenir identificats aquests períodes ens ajudarà a oferir als infants activitats que a més d’ajudar-los a aprendre, els diverteixi.

Periodos sensibles o sensitivos | Método Montessori

 
 

La Llar Què mengem?
La Llar Visita'ns
La Llar Àrea privada
La Llar Calendari
Visita les nostres instal·lacions
L'Escola de Pares
Pàlcam, l'escola concertada a tots els nivells per als teus fills.
LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53

Copyright 2020- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies