Llar d'Infants Gaudí, la teva llar d'infants al barri del Guinardó, a prop de l'hospital de Sant Pau i de la Sagrada Família. Notícies » Milloreu l’autoestima dels vostres fills
Llar d'Infants Gaudí: Gaudir, aprendre, descobrir, imaginar...
Matrícula Oberta!

Milloreu l’autoestima dels vostres fills

L’autèntica autoestima és una passada! I avui us vull proposar 11 coses que podeu fer per millorar l’autoestima dels vostres fills! Som-hi:

  1. Esforceu-vos per conèixer els vostres fills en totes les etapes de la seva vida (no ens cansem de fer-ho: quan són petits -i tan monos!- i quan són adolescents -i tan apassionants!).
  2. Dediqueu-los temps en exclusiva i aprofiteu-lo per comunicar-vos amb ells (i recordeu que perquè sigui temps de qualitat cal passar-hi també temps en quantitat!).
  3. Descobriu els seus talents i animeu-los a compartir-los al servei dels altres (perquè els nostres talents brillen quan il·luminen el món, i perquè tot el que no es dona es perd!).
  4. Fomenteu la seva autonomia personal en tots els àmbits (sí, hi ha molts moments que aniríeu més ràpid fent-ho vosaltres, però això no els ajuda gens!).
  5. Fomenteu la seva participació en grups sans, motivadors i amb projectes (esplais i agrupaments, colles castelleres, voluntariat, parròquia, teatre, diables…).
  6. Eviteu la sobreprotecció (que és tot el contrari de fomentar l’autoestima).
  7. Ajudeu-los a mantenir una imatge personal sana, neta i adequada a l’activitat que realitzin (perquè cal saber anar pel món i no es pot fer submarinisme amb xiruques i bombones de butà!).
  8. Ajudeu-los a reconèixer l’autoritat i a comportar-se amb respecte (ja sé que això està molt mal vist, però segueixo pensant que el contrari d’obeir no és necessàriament pensar, i reconèixer la bona autoritat fa que sàpigues rebel·lar-te contra l’opressió!).
  9. Ajudeu-los a tolerar frustracions, a adquirir compromisos, a proposar-se objectius i a complir-los (de posar-se objectius realistes però ambiciosos i assolir-los se’n diu… èxit!).
  10. Ensenyeu-los a sentir-se orgullosos dels seus èxits i a celebrar-los amb generositat (a la vida cal saber perdre… i cal saber guanyar!).

No sempre tinc coses a dir, però això sí que us ho diré: milloreu l’autoestima dels vostres fills. I, per fer-ho, no oblideu aplicar l’onzè manament d’aquest hendecàleg:

    11. Sigueu vosaltres mateixos un bon model d’autoestima!

JUANJO FERNÁNDEZ


La Llar Què mengem?
La Llar Visita'ns
La Llar Àrea privada
La Llar Calendari
Visita les nostres instal·lacions
L'Escola de Pares
Pàlcam, l'escola concertada a tots els nivells per als teus fills.
LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53

Copyright 2020- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies