Llar d'Infants Gaudí, la teva llar d'infants al barri del Guinardó, a prop de l'hospital de Sant Pau i de la Sagrada Família. Notícies » Llegir, leer, read, lire… quina meravella!
Llar d'Infants Gaudí: Gaudir, aprendre, descobrir, imaginar...
Matrícula Oberta!

Llegir, leer, read, lire… quina meravella!

Hola famílies! Avui diada de Sant Jordi us deixem aquest article plurilingüe per remarcar la importància de la lectura i els idiomes que ens obren la porta a nous mons.

Tots sabem la importància dels contes des de les primeres edats per afavorir el desenvolupament de l’infant en totes les seves esferes, l’aprenentatge i l’adquisició d’habilitats.

Els contes expressen en forma d’imatges narrades i metàfores, petites realitats explicades de manera entenedora. Per això, poden ser més efectius per propiciar un canvi que no pas intentar incidir sobre els traumes de manera directa. És important doncs, que davant d’una situació difícil que estigui vivint la nena o el nen, sapiguem trobar un conte que el reconforti i li faci vivenciar de manera simbòlica la seva capacitat de vèncer les adversitats.

El hábito de la lectura es posible introducirlo en la vida de los niños, incluso en los de más corta edad. Actualmente, existen libros para todas las edades que permitirán a los padres despertar en sus hijos, poco, el gusto por la lectura. Aunque los niños entre uno y tres años aún no son capaces de seguir el hilo de una historia, los estímulos visuales como los dibujos, los colores o el simple hecho de pasar las páginas o señalar esto o aquello que les ha llamado la atención, son  reclamo suficiente para centrar su interés durante unos minutos e introducir de paso nuevas palabras en su vocabulario. 

The important thing to remember is that children take on these stories at the developmental level they are capable of. In fairy tales, it’s always clear that this isn’t the real world. The characters might be unfamiliar to the child but the problems and the feelings that are dealt with are themselves often very true to life. Fairy tales give children a way, through stories that are safely set apart from themselves, to understand some of the really confusing and difficult feelings that they can’t yet articulate for themselves.

Pour les tout-petits, la lecture d’une histoire par un adulte permet de mettre en relation des objets avec des mots : les animaux de la ville, les animaux de la ferme, les objets de la maison, les fruits et légumes, etc. Mais même plus tard, une fois que l’enfant parle et lit, lui lire une histoire est un moyen de lui faire découvrir de nouveaux mots, de nouvelles tournures de phrases, expressions, et de les lui expliquer. Vocabulaire, grammaire, syntaxe sont donc améliorés par la lecture de nouvelles histoires. D’autres langues peuvent même être abordées grâce à la lecture, à condition de bien prononcer, au risque d’induire l’enfant en erreur.

Per què llegir i explicar contes?

  • Llegir els nens quan són petits enforteix el vincle adult-infant.
  • Llegir fomenta la imaginació, la intel·ligència, la capacitat verbal, la concentració i, a més, enriqueix el seu vocabulari. A partir de la imatge i del text, el nen comença a construir la seva pròpia representació i aprèn a crear una realitat en la seva ment.
  • Explicar històries als infants els permet augmentar la intel·ligència visual.
  • Els contes ajuden als nens a resoldre els seus conflictes afectius i descarregar les seves angoixes.
  • Augmenta la capacitat d’expressió a través de la introducció a la llengua literària, més rica que la llengua quotidiana.
  • Augmenta l’actitud d’escolta i la memòria.
  • Augmenta la capacitat d’abstracció, ja que el nen estableix la relació entre els objectes que ha vist en la realitat i la representació dels mateixos en les il•lustracions.

Salut i lectura.


La Llar Què mengem?
La Llar Visita'ns
La Llar Àrea privada
La Llar Calendari
Visita les nostres instal·lacions
L'Escola de Pares
Pàlcam, l'escola concertada a tots els nivells per als teus fills.
LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53

Copyright 2020- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies