Llar d'Infants Gaudí, la teva llar d'infants al barri del Guinardó, a prop de l'hospital de Sant Pau i de la Sagrada Família. Notícies » Experimentem amb textures i colors
Llar d'Infants Gaudí: Gaudir, aprendre, descobrir, imaginar...
Matrícula Oberta!

Experimentem amb textures i colors

Hola famílies,

aquesta setmana hem estat experimentant amb diferents elements com iogurt, farina… afegint-hi colorant i creant formes,dissenys…sorprenents. Els nens i nenes exploren lliurement diferents objectes i materials a nivell sensorial i perceptiu.

Sense que l’adult controli el joc, ells fan tot allò que volen amb el que tenen al davant. Reconeixen les característiques dels objectes, poden veure com canvien en alguns. Posen en joc tots els sentits, els miren, els oloren, els tasten, els toquen, els escolten.

L’experimentació permet que l’aprenentatge sigui significatiu, aquest seria el contrari de l’aprenentatge memorístic. Aquest aprenentatge posa èmfasi en la creació, en l’evolució i relació entre els conceptes. És a dir, si el nen/a té, per exemple, una palangana amb aigua i hi posa objectes, ell mateix veurà que alguns floten i d’altres s’enfonsen. Si posa un colorant de color vermell, veurà que l’aigua es torna d’aquell color. Si toca el gel, veurà que és sòlid i fred, si estripa paper, veurà que fer-ho amb alguns és més senzill que amb altres, si posa cartró a l’aigua veurà que es desfà, si posa quelcom de plàstic dur, veurà que no li passa res, que surt mullat, però no canvia. I un llarg etc.

El més important és motivar-los i estimular-los, fer servir el medi, és a dir, el que tenen més a prop i és més quotidià, de manera que allò que aprengui en una situació concreta ho pugui portar a la seva vida més quotidiana. I per últim, cal potenciar la seva creativitat i la seva imaginació.

 

 

 


La Llar Què mengem?
La Llar Visita'ns
La Llar Àrea privada
La Llar Calendari
Visita les nostres instal·lacions
L'Escola de Pares
Pàlcam, l'escola concertada a tots els nivells per als teus fills.
LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53

Copyright 2020- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies