Llar d'Infants Gaudí, la teva llar d'infants al barri del Guinardó, a prop de l'hospital de Sant Pau i de la Sagrada Família. Notícies » ELS MINIMONS A LA LLAR D’INFANTS
Llar d'Infants Gaudí: Gaudir, aprendre, descobrir, imaginar...
Matrícula Oberta!

ELS MINIMONS A LA LLAR D’INFANTS


QUE SÓN ELS MINIMONS?

Els minimons són representacions de mons reals o imaginaris creats a partir de peces soltes* i altres elements que poden ser més representatius i que conviden al joc simbólic. A LLar Gaudí ens agrada molt treballar amb aquesta metodologia que apropa als infants a la natura i la imaginació.

Els Minimons poden estar creats en la seva totalitat pels infants o poden ser propostes posades en escena per un adult.
Els adults podem participar més o menys en la creació de l’escena proposant la temàtica o delimitant l’espai i materials.

*Les peces soltes són elements que no tenen un propòsit definit, per exemple, pals i pedretes que els nens troben pel carrer, petxines, caixes i tubs de cartó, etc. Serà l’infant qui busqui el propòsit de cada peça utilitzant la seva imaginació.
Quan fem els Minimons, primer de tot pensarem el tema i delimitarem un espai que pot ser petit o de grans dimensions.

Podem delimitar l’espai preparant el Minimon dins d’una taula sensorial, caixa, taula, estora, etc.Tindrem en compte mostrar un aspecte d’ordre a l’hora de fer la proposta, ja que als nens els agrada més començar a jugar en un espai on està tot ben col·locat i té un aspecte agradable que no en una activitat on és impossible trobar els elements necessaris perquè estan tots desendreçats.Ens assegurarem de què l’infant sap on es guardaran els diferents elements un cop acabi el joc.

Pot ser útil tenir cistelles, capsetes o calaixos on cada element tingui el seu espai.
Podem aprofitar per a classificar i treballar diferents conceptes. Per exemple, podem classificar els animals segons si són carnívors o omnívors o els transports segons si van per terra, mar o aire.

Aquí us deixem imatges dels nostres minimons de la TARDOR.


La Llar Què mengem?
La Llar Visita'ns
La Llar Àrea privada
La Llar Calendari
Visita les nostres instal·lacions
L'Escola de Pares
Pàlcam, l'escola concertada a tots els nivells per als teus fills.
LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53

Copyright 2020- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies