Llar d'Infants Gaudí, la teva llar d'infants al barri del Guinardó, a prop de l'hospital de Sant Pau i de la Sagrada Família. Notícies » BENEFICIS NATACIÓ PER A NADONS
Llar d'Infants Gaudí: Gaudir, aprendre, descobrir, imaginar...
Matrícula Oberta!

BENEFICIS NATACIÓ PER A NADONS

No obstant això, es considera que la natació per a nadons no pot ser denominada natació com a tal, ja que es considera que un nen no és capaç d’aprendre a nedar fins aproximadament els 4 anys. Però és interessant aprofitar els reflexos innats que tenen els nadons als pocs mesos de vida perquè s’acostumin al medi aquàtic. A continuació et detallem tots els beneficis que obtenen, tant físics com a psicològics:
 
Major seguretat en si mateixos. A banda de perdre la por a l’aigua (que en els primers mesos de vida normalment encara ni tan sols han adquirit), l’agilitat de moviments i la posada a prova dels seus reflexos es tradueixen en un augment de l’autoestima i l’autoconfiança.
 
Desenvolupament de la psicomotricitat. S’estimula la coordinació de moviments i s’exerciten els músculs, la qual cosa és útil per a l’aprenentatge d’altres activitats com gatejar o caminar.
 
Millora la relació entre pare o mare i nadó. El contacte físic proporciona una sensació de seguretat i de protecció dels progenitors cap al nen, enfortint els llaços afectius.
 
L’exercici millora el rendiment dels sistemes respiratori i circulatori.
 
El nadó es relaciona amb altres nens, fet que contribueix a la seva socialització.
 
El bebè es relaxa i es diverteix, la qual cosa ja és un benefici prou positiu com per decidir-se a posar en pràctica la matronatació.
 
Malgrat tots aquests beneficis, els experts també aconsellen prendre una sèrie de precaucions a l’hora d’escollir una piscina per a dur a terme aquesta activitat: han de ser piscines especialment condicionades per a nadons, en les quals el clor estigui perfectament controlat i la temperatura de l’aigua rondi els 30ºC. En aquest tipus de piscines s’està imposant cada vegada més el  el sistema de cloració salina  o altres mètodes alternatius per a la desinfecció de l’aigua, ja que suposen menys risc per a la pell del nadó i per al seu sistema respiratori.


La Llar Què mengem?
La Llar Visita'ns
La Llar Àrea privada
La Llar Calendari
Visita les nostres instal·lacions
L'Escola de Pares
Pàlcam, l'escola concertada a tots els nivells per als teus fills.
LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53

Copyright 2020- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies