Llar d'Infants Gaudí, la teva llar d'infants al barri del Guinardó, a prop de l'hospital de Sant Pau i de la Sagrada Família. Notícies » Aquesta setmana Sant Ponç! remeis naturals per a infants.
Llar d'Infants Gaudí: Gaudir, aprendre, descobrir, imaginar...
Matrícula Oberta!

Aquesta setmana Sant Ponç! remeis naturals per a infants.

Hola famílies,

sovint observem com ,en general, optem per medicaments poc naturals per a guarir petits malestars o refredats. I la natura posa al nostre abast un munt de remeis que no només no deixaran residu en el nostre organisme, sinó que ens curaran i ens faran sentir millor.

Aquesta setmana hem celebrat Sant Ponç, patró dels remeis naturals, i hem cregut que és un bon moment per reflexionar sobre remeis que us puguin ajudar en la salut dels nostres petits dia a dia.

Els 6 remeis naturals que t'ajudaran a fer passar el refredat

Hidratació: la millor ajuda per l’organisme
La primera cosa sobre la que parlarem, és la hidratació, simplement perquè és un dels factors més importants a l’hora de poder ajudar al nostre organisme quan està lluitant contra un virus a funcionar d’una manera més eficaç.

Beure és imprescindible, no només per a mantenir uns bons nivells d’hidratació sinó també per a ajudar a l’organisme a fer les seves tasques de neteja i desintoxicació.
Quan estem refredats, el nostre cos no funciona de la mateixa manera que quan no ho estem. Està lluitant contra un virus i per tant, els nostres òrgans interns tenen més dificultat a l’hora de realitzar les seves funcions. El budell, per exemple es ralentitza ja que el sistema immunològic està treballant intensament i com a conseqüència ni les nostres digestions ni la nostra hidratació son els mateixos que quan estem en plena forma.
És per això que beure és la manera d’ajudar al nostre cos a fer front al refredat.

Però no és només aigua el que hem de beure, els típics brous o les infusions son també molt útils a l’hora de conviure amb un refredat.
Podem, per exemple aprofitar el típic brou fet amb verdures i una mica de pollastre si ho voleu, per incorporar espècies com el gingebre que té propietats expectorants, antitussives, antiinflamatòries i antibiòtiques que ajuden a combatre els refredats i la tos. Al ser ric en nutrients com el potassi, la niacina i la vitamina C, el gingebre també ajuda a enfortir el nostre sistema immunològic i fer-lo més efectiu per a lluitar contra virus i bacteris

També el podem incorporar a les infusions d’herbes: farigola, malva, helicris i camamilla afegint-t’hi una mica de mel de romaní o farigola.

Hàbits saludables
La higiene nassal també és un factor clau ja que una de les coses que destorba més als nostres petits quan estan refredats son els mocs.
Rentats nassals (unes tres vegades al dia) amb aigua de mar aniran molt bé per netejar tota aquesta mucositat i fer que l’infant respiri molt millor.

Si tenen tos, el vell remei de la ceba tallada per la meitat al costat del llit és molt efectiu i durant el dia poden prendre xarops naturals que trobareu a herboristeríes , parafarmàcies, farmàcies i botigues de productes naturals.
Son xarops fets específicament per a nens a base de plantes molt suaus i que podeu combinar amb les infusions i el kuzu tranquil·lament.
Aquests xarops acostumen a portar pròpolis, equinàcea, mel… i a banda d’alleujar la tos també protegeixen el sistema immunològic de l’infant.

I abans d’anar a dormir una bona frega d’un ungüent fet amb una base d’oli d’oliva o coco amb unes gotes d’oli essencial de malva, o romaní als peus insistint just a sota els dits i uns mitjons gruixuts.
Si l’infant és més gran (a partir de deu anys) hi podeu posar també unes gotes de menta a l’oli essencial, amb nens més petits cal anar alerta.

Amb tot això veureu que els nens milloren de manera natural, perquè deixem que el seu cos aprengui a fer front a les malalties i es faci fort.

Què menjar?
I a nivell nutricional, si durant els dies del refredat no tenen gaire gana, no cal forçar-los a menjar perquè tots sabem que durant els refredats ningú té gaire gana.
Si els venen de gust els brous, tal i com he dit abans, son una gran eina per ajudar al cos a mantenir-se hidratat i nodrit alhora.
També son una molt bona opció les patates bullides o al vapor, especialment si son del dia anterior pel seu efecte prebiòtic (aliment de la flora bacteriana del budell). Unes patates amb una mica d’oli i sal ben aixafades segur que els venen de gust fins i tot quan tenen poca gana.
Una última recomanació, quan hagi passat un procés gripal o una passa de panxa, donem-los sempre una tanda de probiòtics, bé sols (els venen a farmàcies, parafarmàcies i botigues de dietètica natural) o bé en forma de xarop on actuen conjuntament amb altres ingredients.

Esperem que us hagi servit!

Salut i bon cap de setmana!

 

 


La Llar Què mengem?
La Llar Visita'ns
La Llar Àrea privada
La Llar Calendari
Visita les nostres instal·lacions
L'Escola de Pares
Pàlcam, l'escola concertada a tots els nivells per als teus fills.
LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53

Copyright 2020- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies