Llar d'Infants Gaudí, la teva llar d'infants al barri del Guinardó, a prop de l'hospital de Sant Pau i de la Sagrada Família. Notícies » 10 BENEFICIS DE LA NATACIÓ PER A NADONS
Llar d'Infants Gaudí: Gaudir, aprendre, descobrir, imaginar...
Matrícula Oberta!

10 BENEFICIS DE LA NATACIÓ PER A NADONS

Hola famílies,

ja estan obertes les inscripcions per a les classes natació per a nadons a la piscina del nostre centre, no deixeu passar aquesta oportunitat plena de beneficis per als més petits.

Per a més informació, dirigiu-vos a DINAMIS.

Us hi esperem!!!

 

1.- Desenvolupament psicomotor: El nadó troba a l’aigua la possibilitat de moure’s tridimensionalment, per tant, se sent amb més llibertat i fa que tingui més continuïtat en els seus moviments. Això provoca una major coordinació motriu i equilibri.

2.- Ajuda al desenvolupament de la caixa toràcica: La pressió de l’aigua sobre la caixa toràcica ajuda a potenciar la musculatura respiratòria.

3.- Amb nens i nenes amb hipotonia, facilita el desenvolupament del to muscular, degut al factor hidrodinàmic que permet una tonificació muscular amb el desplaçament a l’aigua.

4.- Millora del sistema cardiorespiratori: Degut al treball respiratori que es realitza a l’aigua, s’augmenta l’eficiència en l’oxigenació i el trasllat de la sang, facilitant la respiració i oxigenació de l’organisme. Aquest fet reforça el cor i els pulmons.

5.- Inicia la socialització sense traumes en un ambient lúdic i recreatiu de forma natural. La convivència a la piscina amb altres nens i nenes l’ajudarà a relacionar-se millor, i aprendrà valors com compartir, col·laborar, ajudar, etc. El nadó agafa més confiança per comunicar-se i relacionar-se al trobar-se envoltat de nens/es, adults i instructors/es.

6.- Millora la relació afectiva i cognitiva entre nadó-mare-pare: La realització d’una activitat aquàtica no només busca el bé del nen/a, sinó també millorar la relació amb els seus progenitors. Fer una activitat conjunta, estant en contacte continuo, ja sigui corporal, visual o verbal, ajuda a millorar la relació afectiva i cognitiva entre uns i altres.

7.- Augmenta el coeficient intel·lectual: Els nadons que han fet natació als dos primers anys de vida desenvolupen una percepció més gran del món que els envolta, amb els que ja estan aprenent a ser més creatius i observadors. L’aigua estimula la capacitat de joc del nadó i aquest fet repercutirà positivament en aprenentatges futurs. L’estimulació prenatal sembla tenir un efecte favorable sobre la intel·ligència i el coeficient intel·lectual.

8.- Ajuda al nadó a relaxar-se: Degut a les propietats anti estressants i relaxants de l’aigua, s’eliminen tensions nervioses i estrès. A més, l’esforç físic dins l’aigua ajuda a calmar nervis i sortir relaxats.

9.- Desenvolupa les habilitats vitals de supervivència: Amb edats tan petites no aprenen a nedar, però l’instructor/a si que ajuda a desenvolupar l’instint de supervivència per si el nadó, en activitats de lleure (a l’estiu sobretot), caigués a l’aigua.

10.- Incrementa la gana i la son: Un cop s’acaba l’activitat, la gana augmenta perquè el cos necessita recarregar-se d’energia i degut a la fatiga i relaxació és normal  que s’acabin dormint inclòs al mateix canviador del vestidor.

Can My Baby Still Swim When They Are Ill? | Swimbabes Lessons


La Llar Què mengem?
La Llar Visita'ns
La Llar Àrea privada
La Llar Calendari
Visita les nostres instal·lacions
L'Escola de Pares
Pàlcam, l'escola concertada a tots els nivells per als teus fills.
LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53

Copyright 2020- Tots els drets reservats - Avís legal - Política de Privacitat- Política de cookies