Rep les notícies al teu correu
 
 
 
 
 • maig 2015
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • Educació Emocional

  En ocasions no sabem com actuar davant determinades emocions, sobretot quan provoquen malestar i sofriment. Existeix una tendència social generalitzada a evitar la seva aparició i manifestació i, moltes vegades, s’opta per reprimir, ignorar o castigar. Aquestes formes de tractar les emocions poden generar dificultats en el creixement emocional dels nens. És important esmentar que, per educar la conducta, serà necessari educar el pensament i l’emoció.

  Fins fa poc temps l’educació de l’esfera emocional depenia, gairebé exclusivament, del propi nen. El nen, des que neix, ha d’adaptar-se al seu mitjà en tots els sentits, cerca d’aliment, cerca de protecció i cura, etc. Quan som petits ningú ens explica què són les emocions i para què serveixen. Afortunadament, l’ésser humà neix amb l’instint de supervivència i amb la motivació de creixement i maduració personal, i és per això, que aconsegueix obtenir moltes d’aquestes respostes mitjançant estratègies com la intuïció, l’observació o l’assaig-error.

  La intel·ligència emocional es pot definir com el conjunt de destreses, habilitats, actituds i competències que ens permeten reconèixer els nostres sentiments i emocions, així com els dels altres, i actuar en conseqüència.

  Segons Goleman, un dels impulsors del coneixement d’aquest nou concepte d’intel·ligència, un 80% de l’èxit personal radica en el bon maneig de les destreses emocionals, que possibiliten:

  Hem de tenir en compte que el desenvolupament de les habilitats que conformen la intel·ligència emocional comencen a desenvolupar-se des d’edats molt primerenques a través, fonamentalment, de les interaccions entre pares i fills. Per això és molt important el paper de la família com el de l’escola en la potenciació de totes les àrees que comprèn l’educació emocional.

  Des de l’àmbit familiar podem estimular-los ensenyant-los:

  Per la seva banda l’escola treballarà els següents objectius:

  Entre moltes de les nostres activitats per fomentar l’educació emocional destaquem:

  Recommend to a friend
  Notícies

  TERCERA SESSIÓ DE L’ESCOLA DE PARES [ 27 maig 2015; 17:00 to 18:30. ] Dimecres dia 27 de maig a les 17’00 h. tindrà lloc el tercer taller de l’Escola de Pares “Gaudir Educant”.... Més info...

  EL DIA DELS AVIS En el dia a dia de la major part de les famílies, tenen un gran protagonisme els avis i les àvies. Formen part de la vida dels infants, en tenen cur... Més info...

  LLar d'Infants Gaudí . Castillejos, 365, 08025 Barcelona. Tel: 93 456 09 53. e-mail:clarroy@infantsgaudi.cat Número d'inscripció al Registre de Centres Docents 08065871